Deň 1

Nitra -> Salzburg -> Innsbruck -> Campo di Trens -> Gardaland -> Paschiera del Garda

Tip na výlet - > Gardaland

Počas nášho výletu sme sa rozhodli navštíviť tento zábavný park. Využili sme večernú zľavu, ktorá platí od 18:00 do 23:00 hod. Cena je 20€ na osobu a 5€ parkovné na celý deň.
Gardaland ponúka množstvo atrakcií pre rôzne vekové kategórie. V prípade návštevy, odporúčame tu zotrvať viac dní, keďže to nie je možné prejsť za jeden deň. Dlhým radám sa síce nevyhnete, ale rozhodne to stojí za to. Za nás 10/10.
Vo večerných hodinách sme sa presunuli do Paschiera del Garda a pomocou aplikácie Stellplatz-Radar sme našli parkovanie v Area Camper Al Porto.
24 hodinové parkovanie = 18€

 

Deň číslo 2, Deň číslo 3

Zhodnotenie : množstvo zážitkov, veľa krásnych miest, málo času, málo dní

Paschiera del garda -> Miláno (nahnevaný šofér, hľadanie parkoviska) -> Nova Milanese (hľadanie parkoviska) -> Camper Village Milano Linate -> (cena 3€ na hodinu, karavan zaparkovaný, milión komárov, rýchly odchod) -> Miláno ( šofér rezignoval, šťastie sa na nás usmialo a konečne sme zaparkovali pol hodinu pešo od centra) -> Cinque Terre -> Riomaggiore -> Monterosso -> Levanto -> Camping Albero d’oro

Ráno pred odchodom do Milána sme sa boli okúpať v jazere Garda, prostredie bolo nádherne, určite odporúčame.

Okolo 6 večer sme vyrazili do Milána, keďže o pol noci mal doraziť za nami další člen posádky. Čo sa týka Milána, tak IBA pre skúsených a trpezlivých vodičov. Ak sa rozhodnete zájsť do Milána, odporúčame to radšej odparkovať mimo mesta, využiť naše služby a zapožičiať si od nás aj skúter. Určite aj doprava po Miláne bude jednoduchšia. To, že sme si ho nezobrali, ľutujeme až do teraz.

Vo večerných hodinách sme sa presunuli do časti Cinque Terre. Znova dávame do pozornosti že najlepšia voľba je skúter, pretože parkoviska pre karavany sa nachádzajú na kopcoch. Po dlhom hľadaní sme našli camp vo vedľajšiej dedine Levanto.

Camp ponúka kompletné vybavenie (sprchy, wc, bufet, wifi, voda, elektrina)

Cena v hlavnej sezóne je : 17€ na karavan a 10€ na osobu na 24 hodín. Dedinka Levanto je úplne nádherná určite to stojí za pozretie. Za nás 10/10

 

Deň číslo 4

Riomaggiore -> Manarola -> Corniglia -> Levanto -> Verona

Tip na výlet : Cinque Terre

Ak sa jedného dňa rozhodnete vycestovať do tejto oblasti, tak určite odporúčame si pozrieť týchto 5 skvostov.
V Levante sme si zakúpili lístok na vlak, ktorý nás vyšiel na 16€ na osobu a mohli sme jazdiť celý deň. Vystúpiť viete v každej dedinke a každá z nich je očarujúca.

Vlaková stanica sa nachádzala len kúsok od nášho campu.
Naše predsavzatie bolo : “Ideme do každej dedinky a v každej z nich sa okúpeme”.
Čo sa týka pláži, tak určite odporúčame zájsť do Corniglie. Treba tam síce prejsť množstvo schodov, ale určite to stojí za to.
Kvôli časovému sklzu sme nestihli navštíviť dedinku Vernazza, ale ak ste tam boli, tak nám určite napíšte.
Večer sme cestovali smer -> Verona.

 

Deň číslo 5

Verona -> Camper - Areal Porta Palio

V neskorých hodinách sme zaparkovali v stellplatzi : Camper - Areal Porta Palio, ktorý sa nachádza 20 minút pešo od centra mesta.

24 hodín = 10€
Jedinou nevýhodou bolo, že tam chýbala elektrina a verejne WC.

Deň sme strávili nakupovaním a spoznávaním tohto historického mesta.

Verona nás svojou krásou úplne uchvátila a preto sme sa rozhodli, že sa sem radi opäť vrátime.

 

Deň 6

Verona -> Nitra

Hurá nášmu výletu !